Schippers mag ik over varen…

Doet mij denken aan een kinderspelletje in de tijd dat we de sociale voorzieningen aan het verbeteren waren door veel loon in te leveren in ruil voor sociale zekerheden.

“Schipper mag ik over varen ja of nee…
Moet ik dan een cent betalen ja of nee…..”

Bij Edith Schippers mag je inderdaad over varen maar je moet dan wat meer dan een cent betalen. Met de dure restitutiepolis mag je naar alle kanten over varen om medische zorg te krijgen van diegene waarvan je denkt dat die de beste is.
Heb je wat minder geld en maar een basis polis, mag je over varen als de zorgverzekeraar ergens een behandelaar heeft gevonden die hun de beste lijkt.
Heb je geld te kort dan neem je de goedkope polis maar dan mag je enkel over varen naar de goedkoopste behandelaar in den lande.

Toen ik haar hoorde en zag bij Knevel en van den Brink werd ik er kotsmisselijk van. Wat kan dat mens liegen. Ze doet net alsof ze de wijsheid in pacht heeft terwijl de dommigheid er vanaf straalt. Ze had het helemaal uit haar domme kop geleerd: altijd antwoorden met betere kwaliteit, gecontracteerde behandelaars zijn de beste en die het 100 keer doen zijn beter de die het minder doen. En die twee Knevels of Brinken lieten haar haar gang gaan. Net zo onnozele vragen stellen als ze antwoorden kregen. Brinkie deed nog een poging met zijn schuchtere opmerking dat het toch om een bezuiniging te doen is maar daar kwam verder niets mee omdat zijn de collega rateltong het liet versloffen. Vooral geen moeilijke vragen stellen was blijkbaar vooraf afgesproken met de programmamakers
Ook beweerde Schippers dat ze zelf de goedkoopste polis nam want dan kun je enkel gebruik maken van gecontracteerde zorgverleners en dat zijn dan de beste. Zonder contract vergoedt de verzekeraar niet loog ze er op los. Want met een restitutiepolis krijg je wel vergoed, zelfs voor niet gecontracteerde behandelaars. M.a.w. als je genoeg geld hebt mag je ook naar een slechte behandelaar of een amateurchirurg die maar drie operaties per jaar uitvoert.
De vrije keuze blijft is de volksverlakkerij. Maar iemand met een minimum inkomen, 2400 euro aan zorgpremie en 720 euro eigen bijdrage heeft al niet zoveel keuze meer. Die kan slechts de goedkoopste polis betalen en dan blijkt naderhand dat hij geen centen heeft om naar Amsterdam te reizen omdat de verzekering daar een goedkope behandelaar voor hem heeft gevonden. Dus doet ie maar niets en gaat wat vroeger dood. Slaan we 3 vliegen in 1 klap:
Kost minder voor de zorg, consumeert minder pensioen en AOW en doet het aantal werklozen dalen. Waarschijnlijk is Schippers niet zo slim om het zelf te bedenken maar als zetbaas van wat slimmere machthebbers is ze goud waard.
Het onnozele stokpaardje van Schippers dat hoe meer behandelingen hoe beter de kwaliteit bleef ook maar terugkomen. Waarbij Schippers “het volk” wilde wijsmaken dat hoe meer niemand het doet hoe beter de kwaliteit. Helemaal niet zo vanzelfsprekend in werkelijkheid als Schippers het wil doen voor komen. Er zijn “vaklieden” op allerhande gebied die na de honderdste keer nog net zo slecht werk leveren als de eerste keer. Er zijn goede en slechte vaklieden en dat verschil blijft ook na duizend keer dezelfde klus.
Bij medici is dat niet anders. Schippers wil een massale uitkleding van de zorgpolis verkopen als zijnde een kwaliteitsverbetering. Ze fantaseerde zelfs hard op dat het goedkoopste het beste is. Helemaal in strijd met de gangbare wereldwijde opvatting. Volgens de Schippers filosofie is een goedkope auto de beste auto.
Wat ieder minder gestudeerde burger zou moeten weten is dat de zorgverzekeraars domweg minder goede en de goedkoopste zullen contracteren en die zijn dan voor het voetvolk van Nederland. Want die met zijn restitutiepolis zal wel de beste nemen en daarvoor betalen.
De beste behandelaars zullen daarom geen contract afsluiten en daardoor hun prijs wat opschroeven zodat ze exclusief voor de rijken werken. Want die zijn er genoeg gezien de hoeveel stemmen die de partijen voor de rijken hebben gekregen.
En de minder goede zorgleveranciers zijn afhankelijk van een contract met de verzekeraar waardoor ze uitgemolken zullen worden zoals de minder behoeden al jaren uitgemolken worden.
Alleen de rijken hebben nog de keuze vrijheid en dat is helemaal de bedoeling. Deze Rutsombende is er op uit om de tweedeling van de samenleving verder uit te bouwen. Dat mens met de rollator plundert de zakken van de zorgbehoeftige bejaarden met haar mantelzorgboete, Bussemaker en consorten zorgt dat studeren enkel kan voor de rijken en Schippers zorgt er voor dat de rijken langer leven dan de armen door de eerste betere zorg te verschaffen en de armen wat zorg door de neus te boren.
Het zal niet lang duren of je hebt gewoon weer twee soorten verzekeringen. En dan zijn we weer terug bij af: een dure voor de rijke lui en een goedkope voor de niet rijken. Zoals destijds het verplichte ziekenfonds voor de lagere inkomens en voor de hogere de vrijwillige particulier zorgverzekeringen. Toch simpel gezegd: eentje voor de rijken en eentje voor de armen.
Eerste, tweede en derde klas in het zieken huis is al jaren afgeschaft en vervangen door vierpersoonskamers, tweepersoons of alleen met bijbehorende bijbetalingen en faciliteiten.
Was wel een van de eerste “hervormingen” die werden doorgevoerd
Wie durft er nog tegen zijn ouwe lui te zeggen dat hij op de PvdA gestemd heeft. Ik schaam me rot dat ik ooit sympathie voor die smerige socialisten van vandaag (pardon: sociaal democraten) gevoeld heb. Als zelfs leden van de VVD vinden dat slopersplannen van PvdA vazallen te nadelig zijn voor de minder bedeelden, dan zijn die ex-socialisten toch heel erg voorbij rechts geschoven.
Ik vraag mij af wanneer de massa het zat wordt. Want het ligt er steeds dikker boven op: met valse en leugenachtige argumenten iets doorvoeren om daarna het tegenovergestelde te bereiken van wat men eerst verkondigde: Volksverlakkerij dus.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Schippers mag ik over varen…

  1. Johna20 zegt:

    At this time it seems like Movable Type is the best blogging platform available right now. from what I’ve read Is that what you are using on your blog? gddacecabgka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s