De zoveelste volksverlakkerij

De zoveelste volksverlakkerij.

De laatste tijd hoor ik steeds meer de kreet dat ouderen langer zelfstandig thuis willen blijven wonen. De verlakkerij zit in de woorden “zelfstandig” en “willen”.
Ouderen gingen altijd al naar een tehuis als het in hun eigen woning niet meer ging. En het waren niet de ouderen zelf die aandrongen op het wonen in bejaardenhuizen. Gebrek aan thuiszorg was de belangrijkste oorzaak om dan maar in een verzorgingshuis in te trekken. Let maar op de veranderlijke benaming van bejaardenhuis naar verzorginghuis.
Het is gewoon kolder om op dit moment te burger wijs te maken dat bejaarden nu opeens thuis willen blijven wonen. Net nu de sloopactie van de thuiszorg aan de orde is. En waar nog sprake is van thuisverzorging is die zorg net genoeg om te voorkomen dat ouderen pas gevonden worden nadat ze drie weken eerder overleden waren.
De bejaarden langer thuis laten wonen is niet ingegeven door menslievendheid maar door ordinaire bezuinigingen op de ouderenzorg. Die kosten te veel zegt de rechtse politiek.
Want hoe meer geld er naar de zorg gaat hoe minder er overblijft voor overbodige rommel uit China zoals I-pods, laptops, drievoudige super HD flatscreens of een tiendaagse vakantie naar Thailand om daar op een olifant te gaan rijden. Aan kolossale Olympische spelen of voetbalmania waar miljoenen verkwanseld worden aan figuren die tegen een bal trappen. Of ijsstadions waar het schaatsen verheven wordt tot prestatiesport.
Kijkend naar wat de auto-industrie aan nieuwe modellen lanceert, is er helemaal geen crisis of geld te kort. Modellen van tegen de 100.000 euro worden beter verkocht dan de nieuwe minikoekblikken van onder de 10.000 euro.
En wat helemaal onbeschoft is geworden is het feit dat ik me, net als vele anderen, gedurende tientallen jaren rot betaald heb aan premies voor pensioen, AOW, WAO, ziektekostenverzekering, WW, ZW enz.…. Nu ik stilaan op de leeftijd begin te komen waar zo nu en dan wat gesukkel verholpen moet worden met medische zorg, kan ik er naar fluiten of ik moet het zelf betalen. En mijn inkomen wordt al jaren niet meer aangepast aan de inflatie.
Het feit dat volgens deskundigen miljarden euro’s in het bezit zijn van de bejaarden brengt een asociale regering op het idee om die eens flink te beroven van hun centen. Niet in het minst omdat de ouderen de meest weerloze groep in de samenleving is.
Met de participatie samenleving wordt het zo geregeld dat de ouderen het weer moeten hebben van liefdadigheid. Een systeem waar de rijke Amerikanen zo prat op gaan. Die gaan opscheppen over hun “giften” om mekaar daarmee de loef af te steken.
Een dergelijk gedoe staat de rijke kant van Nederland ook voor ogen. Mensen, met name ouderen, afhankelijk laten worden van wat de rijken willen afstaan.
Terwijl de rijke kant van de samenleving totaal geen last heeft van de “crisis” zal de arme kant de komende tien-twintig jaar nog armer worden. Want al die misleidende en bedrieglijke hervormingen hebben niets anders tot doel dan een herverdeling van rijkdom en macht. Meer macht en rijkdom voor de rijken en meer armoe en afhankelijkheid van de armen. Feitelijk terug naar de middeleeuwen.
De ouderen zo afschepen is niets anders dan een teloorgang van de beschaving. Waarbij zelfs de politieke partijen, welke “christelijk” heetten te zijn, niet meer prediken”heb uw naasten lief” maar regelmatig aanschuiven om de slopers van de sociale samenhang te gerieven.
Met name de zorg voor ouderen zouden de “christelijke” partijen lief moeten hebben maar ook zij kiezen voor geld, geld en nog eens geld. Overigens deden ze dat inde middeleeuwen ook al. Dus ook op dat gebied teen paar honderd jaar terug in de tijd. Want ook bij een arme burgerij werd de kerk stinkend rijk, kijkend naar kathedralen en kerken die ze destijds bouwden. De kolossale kastelen, paleizen en kathedralen zouden een voorbeeld moeten zijn van een tijdperk waarin de massa crepeerde van ellende en de rijken 10 varkens slachtten omdat ze de buren uitgenodigd hadden voor een leuke barbecue.
En niet te vergeten de hypocriete kreet van de rechtse politiek dat we zonder die hervormingen de jongeren opzadelen met een systeem dat niet meer te betalen zal zijn. Alsof de jongeren dan zo goed af zijn als ze 10 varkens moeten leveren voor de barbecue van de minister van sociale zaken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op De zoveelste volksverlakkerij

  1. Frances van Rijn zegt:

    Goed stuk weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s