Participatiesamenleving

Rechts gaat onverdroten voort met de sloop van de zorg en overige sociale voorzieningen. En niet in het minst door de steun van een partij waarvan de kale aanvoerder voor de verkiezingen stond te roepen dat hij Nederland socialer ging maken. Een grote volksverlakker heb ik in mijn leven niet meegemaakt. Ik denk nog aan de demonstratie op Het Plein in Den Haag van De Dwaze Kinderen waar Jellejetta (Jetta) Klijnsma driftig meedeed met het protest tegen de slechte zorg voor ouderen. Het mens heeft nu een aardige betaalde baan in de coalitie waar haar handicap geen handicap is. Slopen van de sociale samenleving kun je dus ook met een rollator.
Samen met haar kornuiten bedenken ze steeds weer nieuwe misleidende kreten zoals dus de participatiesamenleving. Wat er in de praktijk op neer komt dat de arme klasse onder elkaar de ellende deelt en de rijken onder elkaar de rijkdommen. Arm minder zorg en rijk kan overal alle zorg kopen.
Een fantastisch voorbeeld van participatie is de ware gebeurtenis in het ontwikkelingsgebied dat bekend is als provincie Zeeland. En wel in het dorp waar de enige kerncentrale van Nederland staat.
Recent werd daar door een kordate burger een AED apparaat gepakt om daarmee een medeburger te reanimeren vanwege een hartstilstand. Een geslaagde poging en een voorbeeld van hoe burgers mekaars leven kunnen redden.
Omdat kennelijk de elektrodes van het apparaat steeds vernieuwd moeten worden nadat die gebruikt zijn zat er een rekeningetje van 150 euro aan te komen. De gebruiker (redder) had geen zin om voor zijn participatiedrang 150 euro te betalen. De gemeente wilde dat ook niet en de rekening kwam dan bij de man die de dood van pierlala net te vlug af was geweest. En de zorgverzekering van de man weigert ook want dat zit niet in het verzekeringspakket.Ten lange leste heeft de dorpsraad met een sponsoractie het geld bij elkaar geschooid en de rekening betaald.
Je zou er toch AED nodig hebben als je dat hoort. Zo blijkt maar weer dat die Rutsombende in Den Haag enkel gezien kan worden als een hypocriet stel volksverlakkers want enerzijds een beleid inzetten van ” We zijn er om elkaar te helpen niet waar” en anderzijds de helper een rekening laten betalen voor die hulp is precies wat deze regering beoogt: alle zorg zelf betalen, een zelfs ook als je voor een ander zorgt moet je nog geld bijleggen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s